Blue Arrow Awards 2019 -kilpailun tulokset

Suomi.fi-valtuudet ja OmaVero valittiin parhaiksi suomalaisiksi digitaalisiksi palveluiksi Blue Arrow Awardissa.

Vuoden 2019 vaikuttavimmat digitaaliset palvelut palkittiin Blue Arrow Awards -palkintoseminaarissa Helsingissä 15. tammikuuta.

Palveluita palkittiin kolmessa eri kategoriassa:

  • käytettävyys ja asiakaskokemus (User Experience = Customer Experience)
  • yhteiskunnallinen merkittävyys (Societal Influence)
  • kannattava liiketoiminta (Viable Business)

User Experience = Customer Experience -kategorian voittaja

Blue Arrow Awards -kilpailun pääpalkinnon sekä käytettävyyden ja asiakaskokemuksen kategorian voitti Verohallinnon OmaVero-asiointipalvelu. Sen lisäksi, että palvelu on hyvin suunniteltu ja toteutettu, valintaan vaikutti myös, että OmaVero koskettaa kaikkia suomalaisia ja sen vaikutus tulee olemaan valtava tulevien vuosien aikana.

Societal Influence -kategorian voittaja

Yhteiskunnallisesti merkittävänä digitaalisena palveluna puolestaan palkittiin Väestörekisterikeskuksen Suomi.fi-valtuudet. Palvelun avulla voidaan tarkistaa henkilön tai yrityksen valtuudet sekä toimivalta asioida sähköisesti toisen henkilön tai edustamansa yrityksen puolesta ajasta ja paikasta riippumatta. Kilpailukategorian päätuomari, Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Otso Kivekäs kehui Suomi.fi-valtuudet -palvelun yhdistävän suuren käyttäjämäärän ja merkittävän vaikutuksen yhteiskuntaan.

Viable Business -kategorian voittaja

Liiketoiminta-kategorian voitti Busterin mobiilisovellus, joka tuo veneen tärkeimmät tiedot veneilijän matkapuhelimeen. Valintaperusteluissaan palkintoraati korosti, että Busterin sovellus on ensimmäinen kuluttajille tehty venesovellus, ja se on erittäin hyvin toteutettu. Lisäksi se näyttää esimerkillistä suuntaa kulkuneuvojen digitalisoitumiselle.

Suomen vaikuttavimmat digitaaliset palvelut

“Tavoitteenamme on edistää digitaalisia palveluita, joilla on suuri vaikuttavuus. Esimerkiksi OmaVero-palvelu koskettaa monia meistä suomalaisista. Lisäksi haluamme nostaa Suomessa tehtyjen digipalveluiden tasoa kohti kansainvälistä kärkeä. On hämmentävää miten paljon kilpailun voittajilla oli kansainvälisiä mahdollisuuksia. Busterin sovellus on jo monikansallinen, mutta erityisesti Suomi.fi-valtuudet -palvelun Euroopan laajuiset tulevaisuuden mahdollisuudet olivat upeaa kuultavaa,” iloitsee Better Digital Services Finland -yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Antti Harjunpää.

Kilpailun kunniamaininnat

Blue Arrow Awardsissa jaettiin lisäksi kunniamainintoja. Helsingin yliopiston ja Reaktorin luoma Elements of AI -verkkokurssi tekoälyn perusteista sekä LähiTapiolan ja CGI:n TerveysHelppi-sovellus saivat molemmat kunniamaininnan vaikuttavista palveluistaan.

Blue Arrow Awards -kilpailusta

Blue Arrow Awards on Better Digital Services Finland -yhdistyksen järjestämä kilpailu, jonka tarkoituksena on nostaa suomalaisten digitaalisten palveluiden tasoa. Kilpailu juhlistaa sähköisiä palveluita ja niiden tekijöitä vuosittain järjestettävässä palkintotapahtumassa.

“Toivomme, että jokainen palkintoseminaariin osallistuva sai valtakunnan parhaista esityksistä ja kilpailutöistä oivalluksia matkaansa”, Harjunpää toteaa.

Lisätietoja:
Antti Harjunpää
Better Digital Services yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja
p. 044 339 8633

Kaikkien kategorioiden finalistit ovat nähtävillä täältä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *